divendres, 29 de juny del 2018

La Conselleria ajorna la retirada del fibrociment en deu col·legis d'Alacant fins a final d'any

Els tècnics atribueixen el nou retard a l'obligació d'adaptar els tràmits a la nova Llei estatal de Contractes - Set dels centres en els quals urgeix actuar es troben a Alacant

La retirada de l'amiant en les teulades del col·legi Gabriel Miró d'Alacant afecta a prop de 500 alumnes d'Infantil i Primària.
Educació retarda de moment fins a les vacances de Nadal els treballs pendents per a la retirada del fibrociment en una desena de col·legis de la província en els quals urgia dur a terme aquesta operació a la qual s'havia compromès per a aquest mateix estiu.

Tècnics de la Direcció territorial de la Conselleria d'Educació a Alacant atribueixen aquesta nova demora a l'obligació d'adaptar-se a la nova Llei de Contractes de l'Estat. Ajustar tota la paperassa que s'havia avançat per a complir amb la legalitat vigent asseguren que retarda tots els tràmits almenys tres mesos més. Tot a causa de burocràcia afegida.

El cap del servei territorial d'Educació i Política Lingüística a Alacant, Jose Antonio Corral, corrobora que «la nova Llei de Contractes de l'Estat retarda totes les obres previstes almenys tres mesos. A conseqüència del canvi de paperassa no s'arriba a temps per a llevar aquest estiu l'amiant dels col·legis previstos».

Corral afirma que la retirada del fibrociment és una «prioritat» per a la Conselleria d'Educació i recorda que, malgrat els successius retards que està patint aquesta actuació, «aquest Consell li'l va prendre molt de debò des d'un començament i l'objectiu és eradica l'amiant dels centres educatius».

S'ha actuat fins al moment en almenys 35 centres en la província, però queden d'altres segons les dades facilitades des del gabinet del conseller, Vicent Marzà.

Entre la desena de centres en els quals no es pot actuar ja fins a Nadal, –posat que cal esperar al fet que els alumnes no estiguen en els centres per motius de seguretat per a fer aquesta obra–set de les instal·lacions estan en la ciutat d'Alacant: El Tossal, Rabassa, Sant Nicolás de Bari, Gabriel Miró, Azorín, Emilio Varela i l'institut Cavanilles.

Als centres d'Alacant l'actuació dels quals figura en primera línia se sumen el col·legi Baix Vinalopó d'Elx, Canales i Martínez d'Almoradí i l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Oriola.

A partir d'aquestes actuacions que s'endarrereixen fins a nadal, encara faltarà per intervenir en altres 23 centres de la província, una dotzena d'ells a Elx: Ferrández Cruz, Casablanca, Jaime I, Menéndez Pelayo, Sant Fernando, San José de Calasanz, Victoria Prada, La Baia, Carlos III, Jaime Balmes, Eugenio d'Ors i Mediterrani. La resta són Verge del Rosari d'Albatera, Benacantil d'Alacant, Manuel de Torres a Almoradí, Sequeros a Benejússer, Altamira a Callosa de Segura, Paternina a Daia Nueva, Juan Carlos I de Formentera, Monserrate d'Oriola, Azorín de Santa Pola i Les Llacunes de Torrevella.


Noticia:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada