Qui som?

Acta fundacional
Comissió “Fibrociment? NO, gràcies”

FAPA-València, FE CCOO PV, EUPV1.- Presència de l'amiant en edificacions publiques: Constatació en centres educatius
 Les entitats FAPA-València, FE CCOO PV, EUPV, que portem una lluita per la retirada del fibrociment de manera independent però coordinada, decidim la constitució de la Comissió “Fibrociment? NO, gràcies” coincidint en els següents punts:


  • Considerem que l'amiant és un agent nociu present en gran nombre de situacions laborals i educatives, i que, per tant, gran nombre d’alumnat, de treballadors, treballadores i ciutadania en general estan exposats a un risc potencial de la seva salut.
  • Coneixem que la Directiva del Parlament Europeu i del Consell 83/477/CEE estableix que els Estats membres crearan un registre nacional dels edificis públics i dels edificis i centres industrials o comercials que continguen Amiant.
  • Considerem que la Conselleria d'Educació està obligada a engegar de manera urgent un Pla d'identificació, diagnostique i eliminació de l'amiant en els centres educatius dependents de la Generalitat Valenciana.2.- Objectius de la Comissió:
L’objectiu central de la Comissió “Fibrociment? NO, gràcies” és l’eradicació de l’amiant de tots els centres educatius valencians.
La Comissió donarà per finalitzat el seu treball i es dissoldrà quan tinga les garanties suficients de que cap escola valenciana té amiant.


3.- Grups de treball
La Comissió “Fibrociment? NO, gràcies” estarà coordinada per les tres entitats que formen el grup promotor, i crearà les Comissions necessàries per al seu treball ordinari.
Al menys tindrem dos comissions:
- Informació: Formada per un grup de persones que treballen a la Comissió i que te per objecte informar i assesorar als centres educatius, AMPAs, treballadors i treballadores i ciutadania de la perillossitat de l’amiant i els protocols per a la seua retirada.

- Comunicació: Formada per un grup de persones que treballen a la Comissió i que te per objecte fer difusió i arreplegar informació sobre les activitats i fins de la Comissió. Per això es treballarà des de webs, xarxes socials, i tots els mitjans que es consideren.


4.- Col.lectius adherits
La Comissió “Fibrociment? NO, gràcies” convida a entitats, organitzacions i ONGs a adherir-se a la Comissió per reforçar el seu treball i visibilitzar el suport social a les seues demandes.
Les persones representants de les entitats adherides poden participar en les reunions de la Comissió, aportar idees i col.laborar lliurement en els treballs concrets que s’en deriven.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada