diumenge, 24 de juny de 2018

Centres docents públics a la Ribera encara en Amiant


Centres educatius pendents de la retirada del fibrociment i altres a més a més pendents d'una reforma integral, aquesta és la realitat encara d'alguns centres docents a la Ribera i que sembla es mantindrà més temps del desitjable.


El 25 de febrer del 2015 la FECCOOPV enceta una campanya en què insta a la Conselleria a acomplir el pla de retirada de l'amiant dels centres educatius fins a la seva total eradicació.

D'ençà són moltes les gestions realitzades amb la col·laboració dels centres implicats perquè aquest fet tinga una sol·lució inmediata.

En aquest curs escolar hem rebut informació, sol·licitada prèviament a la Conselleria per aquest sindicat, en la qual se'ns informa dels centres sobre els quals ja s'ha actuat i una previsió temporal dels que estàn pendents.

La FECCOOPV en el seu procés de seguiment, en el si de la Comissió "Fibrociment? NO gràcies" i en la seva gestió continuada ha detectat una sèrie d'incidències entre l'informe de la temporalització de les actuacions previstes per la Conselleria d'Educació i la situació real de determinats centres docents.

Després de la visita efectuada a dos centres docents públics, per Luis, Tècnic de Salut laboral de CCOODesam Benavent, Permanent de la FECCOOPV a la Ribera, hem d'informar de quina és la situació:

1. IES Bernat Guinovart d'Algemesi. Segons la temporalització prevista per la Conselleria, en aquest any 2018 es procedeix a la retirada de l'amiant, que en aquest cas és una placa d'aproximadament 4 m2, però el que sembla paradoxal és que aquesta retirada figura com que la realitza el centre educatiu i aquest no té cap informació al respecte, llavors la primera notícia ha estat facilitada pel nostre sindicat a la directiva del centre.

2. CEIP Pare Gumilla de Càrcer. En aquest cas es tracta d'una obra major en licitació per abordar-se en aquest 2018, com figura a l’informe de la Conselleria. La situació d'aquest centre és molt particular perquè es conjuguen dos factors, d'una banda 800 m2 d'amiant amb el qual conviuen diàriament els nens i les nenes del CEIP Pare Gumilla i d'altra unes instal·lacions molt envellides i deteriorades i amb manca d'espais.

L'equip directiu junt amb l'Ajuntament de Càrcer porten temps darrere d'aquesta qüestió fins al punt que ha estat l'Ajuntament qui ha realitzat el projecte d'obra per valor de 600.000 euros. Aquest projecte encara no es troba en licitació per un error menor, ja solucionat. Recentment l'Ajuntament mitjançant el departament d'urbanisme municipal, ha presentat una Memòria tècnica que ascendeix a quasi 900.000 euros, dins del programa Edificant, per tal de realitzar una reforma integral del centre educatiu, ja que la primera actuació, es tracta únicament de la retirada de l'amiant.

L'informe tècnic de Salut laboral de CCOOPV aportarà informació exhaustiva de la situació tan precària de les instal·lacions d'aquest centre, tant des del punt de vista de la salut, al conviure la infància i els docents amb materials perillosos diàriament, com pel deterioro de l'edifici.

L'equip directiu no té informació a propòsit de si els dos projectes d'obra es realitzaran simultàniament o es traurà a licitació el primer projecte referent a l'amiant i després el projecte de la reforma. En qualsevol cas la urgència d'actuació en aquest centre és màxima i es confía en que puga realitzar-se aquest estiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada