dijous, 1 de desembre del 2016

“Fibrociment, No Gràcies” demana a la Direcció Territorial agilitat en la retirada de l’amiant

NOTA de PREMSA

La Comissió de “Fibrociment, No Gràcies” demana al Director Territorial de València més agilitat en la retirada de l’amiant dels centres educatius valencians





S'ha actuat en la meitat dels centres afectats de la província de València

Una delegació de la Comissió de “Fibrociment, No Gràcies” ha mantingut una entrevista amb el Director Territorial de la Conselleria d’Educació, Santiago Estañán,  per conèixer el procés de retirada de l’amiant de les escoles i reivindicar, en defensa de la salut dels alumnes i docents valencians, un veritable pla per a la seua eradicació.

Segons dades de la mateixa Conselleria, en la província de València encara hi ha 84 centres afectats per amiant, dels quals 44 estan ja en algun moment del procés d’actuació per a la retirada d’aquest material perjudicial per a la salut, i altres 40 centres encara no està prevista cap actuació. La Comissió, per la seua part, contrastarà les dades aportades hui per la Conselleria amb les que ja disposaven gràcies al seguiment que han fet dels centres. L’ objectiu és col.laborar en l’eliminació del fibrociment  de tots els centres escolars del País Valencià.


A l’entrevista han participat, Pedro Luis, en nom de la Confederació de AMPA Gonzalo Anaya, Inés García, de l’AMPA Blasco Ibáñez afectat per amiant, José Pedron de l’Associació de Víctimes d’Amiant de València i Pau Diaz, de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV.

En la reunió, s’ha fet un repàs del llistat de centres amb amiant que ha facilitat Conselleria a la pròpia Comissió, constatant que cal seguir treballant sobre aquest. En particular la Comissió ha informat de 7 centres que no apareixen en el llistat de l’administració i dels quals tenim coneixement.

Hem insistit en que el període de vacances escolar - siga Nadal, Pasqua o estiu -  és el moment de fer la retirada de l’amiant, donada la perillositat del material, les mesures de protecció necessàries per a la retirada i el temps que fa falta. Per això la Comissió ha instat a la Direcció Territorial a fer un avanç durant el mes de desembre en les actuacions previstes.

Si bé la Comissió “Fibrociment NO” valora que s'ha avançat quant a la comunicació amb l'administració, continuaran treballant fins que es retire el fibrociment de tots els centres educatius, que esperen que siga dins d'aquesta legislatura, tal com es va comprometre la Direcció Territorial. La reivindicació és aconseguir un Pla de retirada de l'amiant per part de la Conselleria. 


València, 29 de novembre de 2016

1 comentari:

  1. en camarles (taragona)hay una fabrica de tuberias de fibra de vidrio,como es posible que sea legal???por dios!!!

    ResponElimina