diumenge, 26 d’abril del 2015

FAPA recorrerà davant la fiscalia si Educació no retira l’amiant

La presidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes s’ha reunit amb les AMPA de centres públics afectats pel fibrocement



La reunió de FAPA-València amb els centres afectats per fibrocement s’emmarca dins de les accions de la campanya “Perill amiant” que el moviment de pares i mares, junt a EUPV i FE CCOO PV, va posar en marxa des del moment que la Conselleria va publicar el llistat de 154 centres afectats per aquest material nociu per a la salut de l’alumnat, gràcies a una sentència guanyada per Esquerra Unida davant el Tribunal Superior de Justícia.


“Volem que totes les AMPA dels centres que apareixen al llistat – en què apareixen 154 centres afectats pel fibrocement-  i les que no, que també hi n’ha,  denuncien i  insten l’administració perquè retire l’amiant dels centres públic”, explica la presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos.

Algunes AMPA ja ho han denunciat seguint el protocol que va elaborar la federació amb línies d’actuació per a denunciar l'existència d'instal•lacions de fibrociment als centres educatius i exigir la seua retirada, explica la Federació.

Cas omís a les denuncies

Però com que la Conselleria fa cas omís a aquestes denúncies, les AMPA han consensuat una “acció conjunta” davant de l’administració. D’aquesta manera presentaran, mitjançant el gabinet jurídic de la Federació, un recurs a la Fiscalia “en resposta a l’incompliment, per part de la Conselleria, del dictamen del TSJV que exigeix la retirada immediata d’aquest tipus de material”, nociu per a la salut de l’alumnat.

Així mateix, moltes AMPAs, que encara no han presentat la denúncia, ho faran davant de la Conselleria d’Educació i dels ajuntaments corresponents demanant amb urgència una solució al respecte.
 

FAPA-València anima a totes les AMPA a unir-se a la campanya contra el fibrocement “Perill Amiant” i a aplicar el protocol d’actuació per als centres afectats. Al blog ‘Fibrocement? No gràcies!’  pot trobar, a l’abast de tota la comunitat educativa, tota la informació relativa als perills que suposa el fibrociment i on es pot demanar assessorament o col•laboració.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada