dijous, 11 de desembre del 2014

Acusen al Consell de "evitar de nou" informar a la oposició

Sanz (EU) assegura que Catalá “sorteja amb vaguetats i generalitats” les seves preguntes concretes sobre els 154 centres educatius amb fibrociment

Recorden que la Generalitat acumula ja prop d'una vintena de sentències condemnatòries del TSJCV per l'opacitat del Govern valencià

La portaveu adjunta d’EUPV en Les Corts, Marga Sanz, ha qualificat “d’inaudita” la resposta que ha rebut de la consellera Català a una bateria de desenes de preguntes, presentades pel grup parlamentari d’esquerres, sobre la situació concreta i exhaustiva dels 154 centres del País Valencià que mantenen infraestructures de fibrociment, material potencialment contaminant. “En sols tres breus paràgrafs, la senyora Català es ventila l’assumpte i evita, amb vaguetats i generalitats, donar més informació detallada sobre cadascun dels casos dels quals li demanàvem explicacions”. 


Sanz lamenta que Català “no aprenga de cap de les maneres. Li donen igual les nostres denúncies públiques, que els tribunals ens donen la raó, que les sentències contra la seua opacitat se li acumulen, i el més greu, que la comunitat educativa i cadascun dels centres afectats pel fibrociment meresquen una explicació clara de com estan les seues infraestructures”.

La diputada recorda que el llistat d’aquestos centres ja va ser entregat a Esquerra Unida, precisament perquè una sentència del TSJ obligà a la consellera el passat mes de setembre. “És molt trist que no avancem en aquest assumpte i que Català continue impedint-nos conèixer quin és l’estat veritable de cadascuna d’aquestes instal·lacions. Molt ens temem que no haja començat a catalogar el grau de perillositat d’aquestes, exposant a l’alumnat i al professorat a un possible risc per a la seua salut. Sembla que no tenen cap pla per substituir el fibrociment i acabar amb aquest risc”.

Precisament, Esquerra Unida ha reclamat a Català la confecció d’un registre concret dels centres, “on aparega el grau de perillositat que tenen aquestes estructures, així com s’establisca un pla d’actuació urgent per substituir-les”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada